Organisatie

NEVIB is de Nederlandse Vereniging van Importeurs van Bevestigingsmaterialen en Aanverwante Industriële Producten. Opgericht in 2012, heeft de Vereniging als doel de gezamenlijke belangen van de Nederlandse importbranche in bouten, moeren en schroeven (fasteners) te behartigen. NEVIB heeft daarbij een volledige vrije handel als basisprincipe. Met een zeer aanzienlijke jaarlijkse omzet en met enige duizenden arbeidsplaatsen, is bevestigingsmaterialen een relevante bedrijfstak en een belangrijke speler binnen de gehele Nederlandse bouw en industrie.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen uit de branche:

Voorzitter: Arnoud Booij (ASF Fischer)

Penningmeester: Bart Veldhuizen (Hoenderdaal Fasteners)

Secretaris: Vincent van Dijk (niet-bedrijfsgebonden, extern)

bouten

NEVIB bezoekt NEDSCHROEF Helmond

06-03-2015 Geschreven door

      

NEVIB bezoekt NEDSCHROEF Helmond 

Op 26 februari 2015 kwamen zo’n 20 vertegenwoordigers van de meeste NEVIB leden bijeen bij Nedschroef in Helmond voor een bezoek aan dit mooie bedrijf. Nedschroef werd in 1894 opgericht in Helmond. Sinds de 2e helft van de 20e eeuw verschoof de focus naar fasteners voor de automotive industrie, dit naast activiteiten als machines en tooling. Vanaf 1990 werd verdere expansie gerealiseerd door vele internationale overnames. Met euro 523 miljoen omzet (2013) en 1500 werknemers in 14 landen, is Nedschroef nu met name gericht op de automotive markt: vele global topfabrikanten zijn klant van Nedschroef. Zoals bekend stellen zij zeer hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid: de vele awards die zij aan Nedschroef hebben toegekend bewijzen dat Nedschroef aan die eisen voldoet.

Na het bedrijfsbezoek kwamen de leden bijeen voor networking en napraten. Dit 3e NEVIB bedrijfsbezoek (na Fabory in Tilburg in 2013 en Eurobolt in ‘s-Heerenberg in 2014) was weer een top-bijeenkomst om te netwerken met andere leden, met new bizz leads tussen bier en bitterballen....