Organisatie

NEVIB is de Nederlandse Vereniging van Importeurs van Bevestigingsmaterialen en Aanverwante Industriële Producten. Opgericht in 2012, heeft de Vereniging als doel de gezamenlijke belangen van de Nederlandse importbranche in bouten, moeren en schroeven (fasteners) te behartigen. NEVIB heeft daarbij een volledige vrije handel als basisprincipe. Met een zeer aanzienlijke jaarlijkse omzet en met enige duizenden arbeidsplaatsen, is bevestigingsmaterialen een relevante bedrijfstak en een belangrijke speler binnen de gehele Nederlandse bouw en industrie.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen uit de branche:

Voorzitter: Robert Klaassen (Eurobolt)

Penningmeester: Arnoud Booij (ASF Fischer)

Secretaris: Vincent van Dijk (niet-bedrijfsgebonden, extern)

bouten

ANTI-DUMPING: NEVIB op gesprek bij Ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken

06-03-2015 Geschreven door

Op 23 februari 2015 ging het Bestuur van NEVIB op gesprek op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij spraken daar met vertegenwoordigers van de Landelijke Douane en Ministeries van Financien en Buitenlandse Zaken over de ernstige problemen die wij thans ondervinden met de hoge AD naheffingen.

In het gesprek presenteerden wij NEVIB en wezen op het feit dat importeurs nu onterecht slachtoffer zijn van de achteraf-problemen met certificates of origin. Wij benadrukten dat importeurs al het mogelijke doen om er zeker van te zijn dat de produkten daadwerkelijk geproduceerd zijn in het land van export. We lieten zien welke concrete acties de sector in de laatste jaren in Nederland en Europa heeft ondernomen om circumventie tegen te gaan. NL importeurs nemen hun zorgplicht zeer serieus: meer doen is eenvoudigweg niet mogelijk.  

In het gesprek erkende het Ministerie onze problemen. Belangrijkste resultaat van het gesprek was dan ook dat de problematiek nu de aandacht heeft van de NL overheid, en dat zij ziet dat onze branche serieus is en de wet naleeft.