NEVIB 2019 Algemene Ledenvergadering kiest nieuwe Bestuurder, en stelt 2020 werkprogramma vast

09-02-2020 Geschreven door Vincent van Dijk

NEVIB Algemene Ledenvergadering in De Bilt:  Farewell Niek Veldhuizen – Arnoud Booij nieuw Bestuurslid - update 2019 activiteiten en plannen 2020

Op 21 november 2019  waren vele NEVIB lid-firma’s aanwezig bij de algemene ledenvergadering in De Bilt. De statutaire algemene ledenvergadering accordeerde het financiële jaarverslag 2018. Aan het Bestuur werd décharge verleend voor het gevoerde beleid.

Secretaris van Dijk presenteerde een overzicht van de activiteiten sinds de vorige bijeenkomst.  2019 begon met een combinatie alv en bedrijfsbezoek in januari aan Rotra in Doesburg, met rondleiding van het fietsen-warehouse en de Rotra Container Terminal.  In mei was er de NEVIB infomeeting over REACH- en RoHS zaken in vd Valk hotel Breukelen. Jan van Ranst, Manager Quality & Technology van de Fabory Group, gaf een zeer interessante voordracht over deze thema’s aan NEVIB leden, en in juli werd hiervoor een FDS voorbeeldbrief voor klanten aan de leden beschikbaar gesteld.

Mbt. AD zaken was er voor EFDA en NEVIB in 2019 minder werk dan in de afgelopen jaren dankzij de afschaffing van de maatregel op stalen fasteners eind februari 2016 en het vervallen van de AD maatregel op rvs produkten in januari 2017. Maar we moeten alert blijven. Dit onderwerp werd ook besproken op de 2-daagse EFDA vergadering in Gdansk, voor NEVIB waren daar Arnoud Booij en secretaris Vincent van Dijk aanwezig.  Wel veel tijd ging er naar de Maleisië zaak: NEVIB meent dat, gezien de WTO en EU Hof beslissingen in deze zaak, de EU de betaalde AD heffingen moet terugbetalen aan importeurs daar waar er geen circumventie was. 

 Na afloop van de meeting was er de traditionele NEVIB networking borrel.