NEVIB event bij Eurobolt goed bezocht – anti-dumping regels verduidelijkt

13-03-2014 Geschreven door Vincent van Dijk

 Op 19 februari 2014 kwamen zo’n 25 vertegenwoordigers van bijna alle  NEVIB leden bijeen bij Eurobolt in ’s-Heerenberg. Gastheer Robert  Klaassen, eigenaar Eurobolt en voorzitter van NEVIB, leidde de bezoekers  rond in zijn bedrijf. Vanuit het pand in ‘s-Heerenberg bedient Eurobolt  zijn klanten in geheel Europa. Na het bedrijfsbezoek kwamen de leden  bijeen in het middeleeuwse kasteel van ‘s-Heerenberg om te netwerken  en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de anti-dumping maatregelen te bespreken. 

Discussieonderwerp was o.a. de recente verlenging van de maatregelen China/Maleisië.

 Key spreker was Mr Kees van Oosten, Director Customs & International  Trade van DHK Tax & Legal in Rotterdam, en specialist op ons gebied.

 Mr van Oosten gaf een overzicht van de vele aspecten betreffende import  en circumvention. De vragen na zijn  presentatie lieten zien dat er onder  de leden nog veel onduidelijkheden bestaan mbt kwesties als certificate of  origin enz.

NEVIB besprak ook de wens om de leden meer technische informatie te verstrekken. De NEVIB samenwerking met overkoepelende organisatie EFDA in Brussel werd ook besproken.

Deze 3e NEVIB Networking  & Learning bijeenkomst was weer een goede gelegenheid om te netwerken met andere leden, met new bizz leads tussen bier en bitterballen....

NEVIB bestaat nu ruim 1 jaar, en dankzij onze permanente ledeninfo over 305/CE kwesties, onze lobby re. de produktaansprakelijkheids- en nieuwe AD verordeningen, de 2 goedbezochte NEVIB bijeenkomsten in 2013, de vele individuele ledenadviezen enz., staat NEVIB nu echt op de kaart !!